Palliatieve zorg

Een speciale vorm van thuiszorg is de thuiszorg in de laatste levensfase. Dankzij deze palliatieve thuiszorg is sterven thuis, in een vertrouwde en liefdevolle omgeving, gelukkig steeds vaker mogelijk.

Laatste levensfase

Wanneer u te horen krijgt dat u niet lang meer te leven heeft, is er maar één ding dat u het liefste wilt: thuis zijn bij uw dierbaren.

Het laatste deel van het leven wilt u zo goed en prettig mogelijk invullen. Wij maken het mogelijk voor u om thuis verzorgd te worden. Welke zorg u wilt hebben, is heel persoonlijk. Wij nemen de tijd voor een persoonlijk gesprek, om de zorg zo goed mogelijk af te stemmen op uw wensen.

Klein, vast team

Bij zorg in de laatste levensfase is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt bij uw zorgverleners. Daarom zetten wij voor u een klein, vast team op met mensen waar u een klik mee heeft. U kunt zelf aangeven wat u prettig vindt.

Wanneer u ons nodig heeft

Onze zorgverleners zijn er voor u, in de nachten of 24 uur aaneengesloten: in uw nabijheid wanneer u hen nodig heeft. Zij respecteren uw privacy, zijn er wanneer dat nodig is, maar bewaren tegelijkertijd afstand op de juiste momenten. U houdt tot het laatste moment de regie over uw eigen leven.

Uw zorg is onze zorg

Zorgverleners van Pro-Cura ontlasten uw partner of familieleden, zodat u zich samen met hen kunt richten op wat u belangrijk vindt in de laatste fase van uw leven. Als u ervoor kiest in uw eigen omgeving te sterven, dan kunt u volledig vertrouwen op een vast team van verzorgenden en verpleegkundigen. Pro-Cura begrijpt als geen ander dat juist in deze levensfase de wensen van u als klant het uitgangspunt zijn.