Individuele begeleiding

Kinderen/jongeren

Heeft u een kind met een autismestoornis of ADHD? Of heeft uw kind een lichamelijke handicap? Pro-Cura biedt begeleiding op maat voor kinderen met een beperking.

Regie in handen

Als ouder wilt u de beste zorg bieden aan uw kind. Dat brengt veel zorgen met zich mee. Pro-Cura biedt ondersteuning, waarbij u als ouder de regie in handen houdt. Als ouder kent u uw kind immers het beste.

Ondersteuning op maat voor uw kind

Pro-Cura biedt ondersteuning en zorg op maat. Wij luisteren goed naar uw vraag en bieden een oplossing op maat. Dat kan bijvoorbeeld naschoolse begeleiding bij u thuis zijn, of begeleiding bij het contact van uw kind met andere gezinsleden zoals broers en zussen. Ook kunnen we helpen bij structuur aanbrengen in de dag van uw kind. Deze vragen komen veel voor, maar voor u als ouder kan het lastig zijn om de juiste organisatie te vinden. Bij ons bent u aan het goede adres.

Professionele begeleiding van kinderen en jongeren

Onze begeleiders hebben diverse achtergronden: zo zijn er psychologen, sociaal pedagogisch wetenschappers, therapeuten, maatschappelijk werkers, onderwijzers, remedial teachers en nog meer. Zij hebben één gemeenschappelijke deler: ervaring en affiniteit met begeleiding van kinderen en jongeren.

Op basis van uw vraag zoeken wij graag naar een geschikte begeleider met de juiste achtergrond.

Vrijblijvende kennismaking

Onze zorgverleners komen bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking. Zij maken samen met u een eenvoudig maar verantwoord plan van de zorg die u wilt, die u nodig acht of aan u door deskundigen is geadviseerd.

Ouderen

Wanneer u ouder wordt, kunnen dagelijkse dingen soms ingewikkeld zijn. Daarom bieden wij begeleiding thuis. Onze medewerkers zijn opgeleid om u te begeleiden, zodat u zelfstandig kunt blijven wonen. Wij helpen u met uw dagelijkse bezigheden. Op die manier kunt u zelfstandig thuis blijven wonen.

Diverse vormen van begeleiding

Individuele begeleiding kan heel divers zijn: van het op orde houden van het huishouden, het helpen bij het aanbrengen van structuur tot het ondernemen van leuke activiteiten. Wij zorgen ervoor dat u nog van het leven kunt genieten.

Individuele begeleiding kan bestaan uit:

  • Het maken van een wandeling
  • Een cultureel uitstapje maken
  • Het maken van een dag- of weekindeling
  • Samen boodschappen doen
  • Ondersteunen bij administratie
  • Samen praten over alledaagse zaken

 

Individuele begeleiding voor ouderen

Individuele begeleiding voor ouderen verloopt via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Psychiatrie

Pro-Cura biedt ook ondersteuning en begeleiding bij psychische problemen. De vormen van begeleiding worden afgestemd op uw behoefte, wensen en doelen.

Oplossingen voor mensen met psychische klachten

Pro-Cura vindt het belangrijk om mensen in hun waarde te laten. Beperkingen, schaamte, terugval, moedeloosheid, het hoort er vaak allemaal bij. Dan is het fijn als er iemand naast u staat die naar u luistert, u opvangt en die in rustige periodes met u zoekt naar oplossingen. Wij leveren maatwerk, want iedereen is uniek.

Begeleiding bij praktische problemen

De begeleider helpt u bij het omgaan met praktische problemen die psychische of lichamelijke klachten veroorzaken. Hierdoor lukt het u beter om zelfstandig te functioneren, relaties te onderhouden en activiteiten op te pakken.

De tarieven voor begeleiding zijn divers en volledig afhankelijk van de ervaring, deskundigheid en opleiding van de begeleider. Graag informeren wij u hier persoonlijk over.

Dementie

Wij begeleiden mensen met dementie en zorgen ervoor dat zij actief gestimuleerd blijven. Dat doen wij door meerdere contactmomenten per dag te verzorgen. Ouderen met dementie kunnen deelnemen aan de dagopvang van Schouwenhove.

Scholing in zorg bij dementie

Onze medewerkers hebben allen minimaal de basiscursus dementie gehad en verpleegkundigen een gespecialiseerde cursus. De medewerkers worden regelmatig bijgeschoold en hun kennis onderhouden. Onze verpleegkundigen werken nauw samen met huisartsen, sociale wijkteams, huisartsen en de GGZ.