Pro-Cura neemt deel aan regionaal PGO-programma

11 maart 2021

Vandaag heeft Pro-Cura haar officiële certificaat van deelname aan het regionale PGO-programma ontvangen. In onze regio werken zoveel mogelijk zorgpartijen samen om een PGO te ontwikkelen. Sleutelnet is de organisatie die dit coördineert. Pro-Cura neemt zitting in de klankbordgroep van dit programma. Zo werken we samen aan de verbetering van jouw zorg.

Wat is een PGO?

PGO betekent: persoonlijke gezondheidsomgeving. Dit kun je zien als jouw persoonlijke medische dossier. Uiteindelijk is het de bedoeling dat daar al jouw medische informatie in staat. Dus niet alleen van jouw huisarts, maar ook van jouw thuiszorgorganisatie, apotheek, fysiotherapeut enzovoorts. Alles op één plek, dat is het doel. Bijvoorbeeld in een app die je kunt downloaden.

Onze regio

In onze regio, Zuid-Holland Noord, hebben we het begin gemaakt om een PGO te ontwikkelen. Daar komt veel bij kijken, er werken immers veel organisaties aan mee. Niet alleen technisch moet alles op elkaar afgestemd worden. Ook voor de medewerkers en voor de zorgvrager willen we dat alles goed werkt. Het zal dus nog wel even duren voordat het PGO er daadwerkelijk is. Pro-Cura is aangesloten, we houden je op de hoogte!