Je relatie en dementie

11 februari 2019

14 februari is het Valentijnsdag. Voor velen misschien een romantische dag, maar welke invloed kan dementie hebben op gevoelens die horen bij intimiteit en seksualiteit?

 

Vrijwel iedereen heeft behoefte aan intimiteit. De één wat meer dan de ander, maar fysieke en mentale nabijheid is voor de meeste mensen onmisbaar. Het is dan ook erg ingrijpend wanneer je niet meer zo intiem kunt zijn met je naaste als je gewend was. Door de dementie lukt het je partner misschien niet meer om liefde te tonen en te ontvangen. Zowel het delen van emoties als vrijen kan lastiger worden.

Veel mensen vinden praten erover moeilijk en daarom is het goed dat het bespreekbaar gemaakt wordt. In het Alzheimer Café op donderdag 14 februari wordt psychologe Edith de Jong geïnterviewd over deze onderwerpen en geeft zij tips.

Deze avond zullen de Netz de muziek verzorgen, met natuurlijk ook romantische nummers.

Het Alzheimer Café Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

 

De locatie is: SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden.

De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Veel informatie is te vinden op dementie.nl