Dementie: Wie kan mij helpen?

9 juni 2022

De zorg voor iemand met dementie is veeleisend. Je verzorgt je naaste niet alleen dag en nacht, maar je bent ook constant alert en maakt je vaak zorgen. Als je lang achter elkaar onder zo’n druk staat, loop je het risico dat je overbelast raakt. Soms overvalt je plotseling het gevoel dat je het niet meer aankunt, maar vaker ontstaat overbelasting sluipenderwijs. Ook alleen wonen met een diagnose dementie is zwaar. Dementie vraagt creativiteit, doorzettingsvermogen en energie van betrokkenen en naasten. Wat als het niet meer lukt? Hoe kan een ontmoetingscentrum helpen en wanneer komt opname in beeld?

In het Alzheimer Café op donderdag 9 juni wordt hierover Carla Engele geïnterviewd. Zij is casemanager bij Rivierduinen. Er is volop gelegenheid tot vragen stellen. De live muziek wordt deze avond verzorgd door The Netz.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De gespreksleiders Martine Hereur en Marijke Kleijn heten U op donderdag 9 juni van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19:00, het programma start om 19:30.

Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o.

Veel informatie is te vinden op dementie.nl