De bijzondere band tussen klant en medewerker

30 juli 2018

De thuiszorg is veel meer dan ondersteunen bij  het wassen en aankleden, de steunkous aantrekken of het toedienen van medicatie. In de thuissituatie levert Pro-Cura ook individuele begeleiding. En juist doordat de begeleider langere tijd bij de klant thuis komt, ontstaat er vaak een bijzondere band. In dit nieuwsbericht een kijkje bij mevrouw Bardet en Inge de Nes.

Mevrouw Bardet en Inge de Nes kennen elkaar al heel wat jaren. “Ja”, zegt mevrouw Bardet lachend: ”Toen ik in Oegstgeest woonde, kwam Inge al bij mij langs. En ze is toen ik ging verhuizen naar Leiden, meegegaan en komt nu hier langs. Het voelt zo vertrouwd en we hebben het altijd naar ons zin samen. Inge is een nuchter, gezellig en spontaan mens. Ze heeft ooit eens haar nieuw pup meegenomen om te laten zien”. Inge haakt erop in: “O ja, de pup. Ik kom graag bij mevrouw Bardet. Ze is altijd gezellig en in voor een praatje en ze haalt vaak wat lekkers voor bij de thee.

Mevrouw Bardet is overigens ook een ware kunstenaar: ze maakte vroeger de prachtigste knipkunstwerken. En vol bewondering bekijken we de boeken met wat ze allemaal gemaakt heeft. Morgen staat er een uitje op het programma. Samen met een andere klant en nog een collega gaan ze op de koffie in ’t zomerhuisje op Kaageiland. Dat wordt een prachtige dag.”